- Og temaer innen vann, kjemi og miljø

Marine Innovation Day

Marine Innovation Day

Marine Innovation Day er møteplassen der du får nyhetene om teknologi og løsninger for havrommet. I år var fokuset på lakselus.

Nedenfor finner du opptak fra dagen:

Programmet

Velkommen – v/Carl Seip Hanevold, Styreleder, MarLife

Åpning av konferansen – v/Fiskeriminister Elisabeth Aspaker

Sesjon 1: Sjømat

Key-note: Hvorfor oppstod sushibølgen, og kan den gjentas med andre produkter?
– v/Audun Iversen, Nofima

Mørke flekker i laksefilet skyldes trolig et virus – v/Øystein Wessel Finstad

Hvordan Rema 1000 jobber med produktutvikling innen sjømat
– v/Trond Storrud, Kategorisjef fisk & sjømat, Rema 1000

Sesjon 2: Havbruk

Key note: Medikamentell og ikkemedikamentell kontroll med lakselus – en oversikt – v/Paul Midtlyng, daglig leder, MarLife

HeliXiR – Et flytende fiskehospital – v/Klaus Hoseth, Stranda Prolog

Stingray – Technology for Growth – v/John Breivik, Stingray

Redusering av resistent lakselus – v/Jóhann Fagraklett, Green IQ

Nye råstoff til fiskefôr – hva forskes det på? – v/Margareth Øverland, Leder for Foods of Norway, NMBU

Sesjon 3: Fiskeri

Key note: Teknologi og systemer for å utnytte bifangst og restråstoff i internasjonalt fiskeri – Et nytt marked for norsk leverandørindustri? – v/Leif Grimsmo, SINTEF

100% utnyttelse av råstoff – v/Tormund Grimstad, Nordnes

Sesjon 4: Marine ingredienser – 14:15-15:15

Innovasjon, kundeinnsikt og markedsføring, nøkkelen for å maksimere verdien av marine råvarer – v/Matts Johansen, Aker Biomarine

Opprinnelsestesting av marine ingredienser: Hvordan sikre full sporbarhet og bærekraftige råvarer? – v/Svein Erik Haugmo, OmegaVeritas AS

Ny teknologi for industriell taredyrking – v/Jon Funderud, Seaweed Energy Solutions

Les mer om hva Tekna gjør innen Miljø- og biovitenskap

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

9 kommentarer to Marine Innovation Day

    • Hei
      Vi har problemer med alle videoene i kveld. Leverandøren har fått beskjed, så jeg tipper det er i orden i morgen. Vh Tove

Kommenter