Blått karbon

Tekna inviterte til dypdykk om taredyrking og karbonlagring i havet:

Taredyrking er en vekstnæring i havbrukbransjen.
Kan taredyrking også bidra til å redusere klimagassutslipp?

Storskalaproduksjon av rasktvoksende tare i høyproduktive havområder har et stort potensiale til å fjerne klimagassutslipp fra atmosfæren.

Vi fikk høre mer om «blått karbon» i et miniseminar 17. oktober.

Blått karbon – program:

 • Jorunn Skjermo fra SINTEF Ocean fortalte om forskningsprosjektet MACROSEA som er inne i sitt siste år. MACROSEA har som mål å etablere en tverrfaglig kunnskapsplattform for industriell dyrking av makroalger under en rekke klimatiske, økologiske og fysiske forhold.
 • Sindre Langaas er forskningsleder for NIVAs seksjon for vann og samfunn og har affiliasjon på både Norsk institutt for vannforskning (NIVA) og Norwegian Blue Forests Network (NBFN).
 • Stefan Erbs fra Bellona snakket om Ocean Forest, som Bellona eier sammen med Lerøy. Ocean Forest har som mål å løse havbruksnæringens miljøutfordringer og å bidra til å fjerne CO2 fra atmosfæren. Selskapet bruker saltvann, alger og CO2, til å produsere ren mat, fôr, energi og drivstoff.

Se opptak:

Jorunn Skjermo presentasjon TEKNA 17OKT2019

Sindre Langaas presentasjon

Stefan Erbs Bellona -Taredyrking og karbonlagring Teknafrokost_17102019

Det er Tekna Havbruk og fiskehelse og Tekna Klima som inviterer.
Se opptak fra flere arrangementer i regi av Tekna Havbruk og fiskehelse og opptak fra Tekna Klima på biologibloggen og på energibloggen.

3 svar til “Blått karbon”

 1. Jeg bryr meg ikke så mye om taredyrking kan bidra til å redusere såkalte klimagassutslipp eller ikke. Men hvis taredyrking kan bidra til å skaffe mat til en stadig voksende befolkning i verden så synes jeg det er kjempefint.

 2. Spørsmål, kommentarer eller tilbakemeldinger?

  Skriv inn her, så skal disse videreformidles så fort det lar seg gjøre.

  Vennlig hilsen,
  Tekna StreamTeam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *