Havbruk – en bransje full av muligheter

Tekna Havbruk og fiskehelse har tidligere hatt tverrfaglige arrangementer som har vist at havbruksnæringen bør trekke til seg folk med annen kompetanse, for eksempel stordatakompetanse – og også kompetanse innen genteknologi.

Digitalisering av havbruksbransjen

Tekna Havbruk og fiskehelse holdt et arrangement i samarbeid med Tekna Big Data om hvordan aktørene i havbruksbransjen kan utnytte og samarbeide om data på en bedre måte. Det ble holdt for fullt hus 27. nov. 2018.
Her finner du opptak fra arrangementet «Big data i havbruksbransjen» og pamfletten: Big Data og Digitalisering i Havbruksbransjen (PDF).

CRISPR i havbruksbransjen

Videre holdt Tekna Havbruk et arrangement i Bergen om CRISPR i havbruksnæringen (opptak) 17. januar i år. Også til dette arrangementet ble det publisert en rapport (PDF).

Bruk av CRISPR krever (juridisk i Europa) GMO-merking

I rapporten kan man blant annet lese at ikke alle aktørene er fornøyde med at EU-domstolen i sommer bestemte at alle organismer fremstilt med genteknologi, er per definisjon GMO.

GMO-merking og kompetente forbrukere

I rapporten – og også i paneldebatten – legges det vekt på at vi trenger kompetente forbrukere og merking. Forbrukerne må få ta sine valg!

Nedenfor ser du en smakebit fra paneldebatten i Bergen, der Aina Bartman, leder av Nettverk for GMO-fri mat og fôr gir sjømatnæringen gode råd:

Les mer om prosjekt Havåker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *