Matsvindel

Matsvindel_ BioTekna_03 april 2019_ver2

Matsvindel kommer i mange former. Vi har hørt om hestekjøtt i lasagnen, sminking av gammel tunfisk, juks med datomerking, etc.
I 19 % av all mat og drikkevarer i Norge er det juks. Ellers i Europa er tallet høyere, helt opp i 25%.
Er dette et helseproblem? Og hvordan avslører og bekjemper man fenomenet?

Tekna Biotek inviterte til miniseminar om matsvindel 3. april.

Vi fikk høre om verstingproduktene innen matsvindel, hvordan det svindles og hvordan man jobber for å avdekke svindel.

Hvordan jukses det med matprodukter – og hvilke produkter er utsatt?

Vi fikk en kort introduksjon og oversikt over matsvindel av Valeria Araya, mens Gjermund Vogt gikk dypere inn i hvordan det svindles. Begge jobber i Eurofins:
Eurofins presentasjon 3.april om juks i matproduksjon

Genmodifisering GMO og bruk av GMO i matjuks

Bjørn Spilsberg, seniorforsker innen område GMO på Veterinærinstituttet ga oss en innføring i genmodifisering, GMO og bruk av CRISPR:
Spilsberg- Hva er GMO

Se opptak fra flere arrangementer i regi av Tekna Biotek.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *